Ahoj všem,
Jen několik fyziologických poznatků z minulého roku, tak jako u všech, menší úroda.
Díky přátelům ze Slovenska, zejména Miro, jsem se posunul do úspěšného ablaktování a zážitek ze stovek kg plodících Kaki nemá chybu, Miro díky.
Pokud jde o Aktinidie, nastartoval jsem plodící společenstva, kde zapojuji více odrůd na na původní podnož a začínám podezírat opovrhované minisamosprašky z katalytických účinků, což stojí minimálně za povšimnutí. Definitivně jsem si potvrdil, že onen Skylet bude mít prsty v tom, že moje Sollisimo má 70 - 90 g, zatímco Solo na lokalitě č.2 má jen 30 - 50 g,byť by tam měl opylovat zvětšovací samec, kde je GH 120 g, u Miloše to bude synergie mezi Starrelou a Tsechilidisem, který dosahuje rekordních k cca 200 g, zatímco u paní Jarky a Ivana mají cca 100 g +, vrcholným zážitkem je fara v Židlochovicích, což mám cca 2 km od mých pozemků, takže tam může dojít k pylové interakci, tam ten Booskop jako podnož dělá přímo zázraky a při násadbě cca stovek kg plodů z jedné rostliny má cukernatost u Ashoky cca 14 Brix, koupil jsem si kvůli tomu refraktometr- Jinak můj Golden Heart ( Kui mi ), měl spolehlivých 16,5 Brix začátkem listopadu, nechal jsem ho viset na plech, ale začátkem ledna ho sežraly kuny, budu tedy vysévat jejich exkrementy. Na lokalitě domácí mi stále visí Hawyard, to je jen myšlenka, jestli přezrálá semena nebudou více samičí. Od března dubna spouštím mykorhizu, což je podle mně velmi důležitý faktor pro úspěšný růst, a jinak u předmětu vyživa rostlin na MENDELU bylo oficiálně praveno, že kořenový systém révy vinné okyseluje půdu, takže to potvrzuje moji pěstební metodiku. A jako bonus na závěr, vše nasvědčuje tomu, že nově objevená odrůda Zlatovce z Trenčína má skvělou afinitu i kompatibilitu, stejně tak jako Kui mi, na jaře budu zkoušet ablaktaci na Argutu.
Jinak děkuji všem za minulý rok, jste skvělí ( všichni ).