Kiwi-recepty

zde můžete probrat vše o pěstování kiwi

Moderátor: Stanley_51

Re: Kiwi-recepty

Příspěvekod ZdenekCernoch » 23 zář 2016, 21:43

stejně jako z vína. Vylisovat šťávu a nechat zakvasit - mošt začíná okamžitě kvasit a cukry se mění na alkohol :roll: kamarád dělá víno z Kiwi a je to skvělé.
Německo Ruhstorf am der Rott - Egglfing am Inn
mrazová kotlina Nízkého Jeseníku ve 460 m.n.m zahrada u rodiču Větřkovice
ZdenekCernoch
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 3425
Registrován: 29 zář 2008, 21:38
Bydliště: Větřkovice u Vítkova

Skladování kiwi

Příspěvekod Rockhawk » 06 bře 2019, 22:17

Jaké máte zkušenosti se skladováním kiwi ???
Velkoplodé, maloplodé ???

Chcete u tvrdého sklizeného kiwi urychlit dozrávání ??? Dejte ho do igelitového pytlíku s jablkem a po pár dnech jak máslo. Vyzkoušeno a funguje S6 (odrůda velkoplodá - asi Hayward) Poslední kiwi jsme snědli tento týden a to jsme jich hromadu rozdali.
Proto si dávejte pozor pokud skladujete kiwi ve sklepě společně s jablky - pokud ho budete skladovat zvlášť - dýl vydrží :))) E3
Rockhawk
škvrně
škvrně
 
Příspěvky: 6
Registrován: 31 říj 2018, 08:39
Bydliště: Mělnicko 290 m.n.m.

Re: Skladování kiwi

Příspěvekod J.K. » 07 bře 2019, 08:40

Rockhawk píše:Chcete u tvrdého sklizeného kiwi urychlit dozrávání ??? Dejte ho do igelitového pytlíku s jablkem a po pár dnech jak máslo.

To je sice pravda, ale moja skusenost je taka, ze chut takto dozreteho plodu stoji (oproti prirodzene v chlade dozretemu) za figu...
J.K.
nováček
nováček
 
Příspěvky: 123
Registrován: 15 říj 2014, 08:07
Bydliště: Žilina, 420m n.m.

Re: Kiwi-recepty

Příspěvekod Rockhawk » 10 bře 2019, 20:31

Samozřejmě je lepší přirozeně dozrálé, ale co máme zkušenosti se zatím jednou odrůdou - asi Hayward, kterou jsme sklízeli na začátku listopadu - tak i touto cestou nám kiwi došlo a bylo chuťově dobré. Koncem února jsme dojedli poslední kiwi, které došlo už samovolně ve sklepě.
Rockhawk
škvrně
škvrně
 
Příspěvky: 6
Registrován: 31 říj 2018, 08:39
Bydliště: Mělnicko 290 m.n.m.

Re: Kiwi-recepty

Příspěvekod sasman » 15 dub 2019, 21:29

Marmeláda z argut želíruje neskutečným způsobem - tak hustou marmeládu jako z argut jsme doma nikdy neměli. Věřím tomu, že by do marmelády ani nebylo nutné přidávat pektin a ztuhla by.
sasman
oficír
oficír
 
Příspěvky: 542
Registrován: 05 říj 2016, 11:13
Bydliště: Vizovice 325 m n. m.

Re: Kiwi-recepty

Příspěvekod nene » 15 dub 2019, 21:55

To je zajímavé, šťáva z odšťavených argut teče normálně - je hustá, ale tekutá.
nene
generál
generál
 
Příspěvky: 1259
Registrován: 09 říj 2016, 13:28
Bydliště: Vsetínsko (425, mrazová kotlina) + Hodonínsko(165)

Předchozí

Zpět na KIWI ( Actinidia )

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník