airbusy píše:Kaossik
Ja som plody Tsechelidis este nejedol, ale co tu pisu, tak vraj su sladsie ako klasicky Hayward. Nebude to tym, ze kupovane plody byvaju podtrhnute? Urcite bude chutovo lepsi Tsechelidis domaci, ako z obchodu.
Pre tvoju nadmorsku vysku by bolo asi vhodnejsie Summerkiwi ako Jintao, kvoli skorsiemu dozrievaniu. Len tieto skore odrody asi tazko zozenieme...Ci uz sa na nich pracuje?
No v Lidlu mívají obří kiwi, dovoz z Řecka, takže si myslím že to bude ono. Jasně že bývají plody podtržené, porovnávám ale s běžnými Haywardy v obchodě, tam je to tak 50 na 50, že se to bude dát jíst (alespoň na jablkách), ale u těch mega kiwi jsem toho nikdy nedocílil. I když změknou, mají divnou konzistenci a nedají se jíst lžičkou, jsou takové tuhé, jakoby vláknité. Je možné, že to Řekové prostě nedokážou nějakou rozumě sklízet, což by bylo dost škoda.