Stránka 2 z 2

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 23 zář 2016, 21:43
od ZdenekCernoch
stejně jako z vína. Vylisovat šťávu a nechat zakvasit - mošt začíná okamžitě kvasit a cukry se mění na alkohol :roll: kamarád dělá víno z Kiwi a je to skvělé.

Skladování kiwi

PříspěvekNapsal: 06 bře 2019, 22:17
od Rockhawk
Jaké máte zkušenosti se skladováním kiwi ???
Velkoplodé, maloplodé ???

Chcete u tvrdého sklizeného kiwi urychlit dozrávání ??? Dejte ho do igelitového pytlíku s jablkem a po pár dnech jak máslo. Vyzkoušeno a funguje S6 (odrůda velkoplodá - asi Hayward) Poslední kiwi jsme snědli tento týden a to jsme jich hromadu rozdali.
Proto si dávejte pozor pokud skladujete kiwi ve sklepě společně s jablky - pokud ho budete skladovat zvlášť - dýl vydrží :))) E3

Re: Skladování kiwi

PříspěvekNapsal: 07 bře 2019, 08:40
od J.K.
Rockhawk píše:Chcete u tvrdého sklizeného kiwi urychlit dozrávání ??? Dejte ho do igelitového pytlíku s jablkem a po pár dnech jak máslo.

To je sice pravda, ale moja skusenost je taka, ze chut takto dozreteho plodu stoji (oproti prirodzene v chlade dozretemu) za figu...

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 10 bře 2019, 20:31
od Rockhawk
Samozřejmě je lepší přirozeně dozrálé, ale co máme zkušenosti se zatím jednou odrůdou - asi Hayward, kterou jsme sklízeli na začátku listopadu - tak i touto cestou nám kiwi došlo a bylo chuťově dobré. Koncem února jsme dojedli poslední kiwi, které došlo už samovolně ve sklepě.

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 15 dub 2019, 21:29
od sasman
Marmeláda z argut želíruje neskutečným způsobem - tak hustou marmeládu jako z argut jsme doma nikdy neměli. Věřím tomu, že by do marmelády ani nebylo nutné přidávat pektin a ztuhla by.

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 15 dub 2019, 21:55
od nene
To je zajímavé, šťáva z odšťavených argut teče normálně - je hustá, ale tekutá.

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 16 říj 2019, 09:00
od Satan
Dřeň z argut ,do dřeně jsem přidal melounový džus.

Obrázek

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 18 říj 2020, 12:41
od airbusy
Skusal niekto susit zltoplode kiwi alebo aj klasicke zelenoplode? Zaujimalo by ma, ci to bolo chutovo dobre. Asi viac sa na takyto ucel hodia zltoplode, kvoli mensiemu obsahu kyselin a exotickejsej chuti, skusali ste?

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 18 říj 2020, 21:41
od Stanley_51
Naopak, zelené je lepší. Žlutoplodé má po usušení fádní chuť, zelené je příjemně nakyslé. Ale je to můj subjektivní názor.

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 18 dub 2023, 15:49
od mirka
Dnes jsem udělala z kiwi marmelády dovezené z Chorvatska tiramisu, byla to domácí marmeláda z Ploče snímek na fikovník str.908, marmeláda byla chuťově podobná dětské přesnidávce, no prostě mňamka. Jestli ji letos budou mít, zase koupím
Přidala jsem tam čerstvé kiwi, banán, amareto a ostatní ingredience co se dává do tiramisu. S6
Obrázek
Vzpomínka na ztrávenou dovolenou v Chorvatsku S7 S18

Re: Kiwi-recepty

PříspěvekNapsal: 28 lis 2023, 23:18
od mirka
Náhodou se mi podařilo sehnat pár kg kiwi, tak zkouším udělat trochu likéru. Snad se zadaří, ještě by chtěla udělat pár skleniček džemu/marmelády
Obrázek