Moderátor: Stanley_51
jurajJ55 píše:Dobrý večer, je tu aj nejaký profesionálny pestovateľ čučoriedok? Myslíte že pri počte 2000 rastlín je to už živobytie?
jurajJ55 píše:Ahojte. U nás poslednú dobu dosť pršalo. Mám riadok čučoriedok vysadených v miernom kopci a na spodu radu ako voda stekala dolu kopcom je to celkom dosť premočené. Voda nestíhala vsiaknúť keďže je u mňa dosť ilovita poda. Myslíte že to môže poškodiť korene, vyhniju alebo nemali by?
Bullets píše:Jsem zvědav na letošní úrodu protože mi to neskutečné množství sněhu před Vánoci docela polámalo větvičkybohužel tomu nešlo předejít... Byli jsme pryč a nasněžilo během 3 dnu tolik co tu nebylo za celou zimu.
Radek píše:..jsem ji zalepil lepidlem Herkules.
Radek píše:U nás taky tenkrát tak hodně nasněžilo. Avšak klasické kanadky byly bez listů a nevadilo jim to. Problém však mají ty jižní odrůdy, kterým listy zůstávají. Musel bych je zajistit nějakou ochrannou konstrukcí. Vysokou stojatou Liberty, zasazenou v zemi, sníh povalil na zem. Ještě nevím, zda se kmen zlomil. Sunshine Blue v nádobách (1 matečná rostlina + 2 odkopky) jsem před sněhem taky nestihnul odnést do bezpečí. U jednoho pěkně rozrostlého odkopku se mi taky polámalo pár větviček. Je to moje oblíbená borůvka, proto u větvičky, která po zlomení držela jen na zbytečku kůry, tak místo jejího odstřihnutí, jsem ji zalepil lepidlem Herkules. Jsem zvědav, jak se s tím vypořádá. Na jaře to můžu odstřihnout, pokud to nezvládne.![]()
![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník