Helena, vďaka za info. Práve tá silne kyslá chuť modrých nezrelých plodov je pre tú spomínanú odrodu typická. Ale po tých 10-15 dňoch je to delikatesa. U iných to nie je tak výrazné, napr. Northland je dobrý hneď ako zmodrie, netreba ho nechávať dlho zrieť. Aj Brigita je chutná hneď ako zmodrie.
Jiřina, myslím, že to je veľmi dobrá úvaha. Aj ja som bol z prvých plodov čučoriedok sklamaný. Ale bolo to kvôli mojej netrpezlivosti. Postupne som prišiel na to, že plody treba nechať dobre dozrieť a potom sú skvelé. Asi tých nedočkavcov je viac a potom sú sklamaní.
No neviem si predstaviť, že by som na lesných čučoriedkach riešil, že ktoré bobule sú dobre dozreté a ktoré nie. Dakedy sme na ne chodili a dalo to dosť práce niečo naoberať.