Moderátor: Stanley_51
Radim K píše:Super. U nás už je po. .......... Peckoviny a jádroviny vesměs katastrofa.
caver píše:Hmm, to není alergie, ta by se od určité doby projevovala po každé konzumaci. Tohle se týká rozdílů mezi jednotlivými plody.
Mám se to doma letos stalo s asiminou taky, dal jsem si na zahradě jeden plod a za hodinu jsem se kroutil s křečemi v žaludku, žena podobně. Asiminy obsahují mnoho biologicky aktivních látek (např. několik acetogeninů), které mohou být v závislosti na koncentraci toxické. Koncentrace se může lišit v jednotlivých plodech vlivem stáří, výživy, oslunění, stresu rostliny, atd. Bohužel v domácích podmínkách nelze odlišit který plod je jaký a prohánět každý plod před konzumací chromatografem je taky hloupost...
Hofis píše:Plody by se měly jíst pouze zcela vyzrálé a po úplném změknutí.
Hofis píše:
Plody by se měly jíst pouze zcela vyzrálé a po úplném změknutí. Pak by měl být obsah těchto nežádoucích toxických látek minimální. Takže nejíst přímo ze stromu, ale nechat dojít až do úplného změknutí.
ivan píše:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků