Stránka 236 z 323

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 14 říj 2017, 22:20
od Stanley_51
pekos píše:Jak je máš Stando za ty léta asi vysoké?Petr

Když jsem je sázel, měly cca 70 - 80 cm a nyní má Prima tak 170 a Overlees asi 160 cm ( čtvrtým rokem ).

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 14 říj 2017, 23:36
od palino79
Má niekto na predaj štepené (roubované) sadenice? Do 150 km odo mňa by som prišiel aj osobne. Info prosím do správy až tu nespamujeme ďakujem.

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 16 říj 2017, 08:45
od aron
Ja som plody z jednej asiminy semenáč cez víkend obral boli už mäkké. Čo ma aj prekvapilo lebo som predpokladal že nedozrejú. Ochutnal som prvý krát chuť dobrá a nevšedná.

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 16 říj 2017, 15:28
od milas
Hotovo...

Obrázek

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 17 říj 2017, 18:05
od caver
U mne visí na Primě poslední klastr plodů, jinak vše pojedeno, rozdáno a zavařeno. Mimochodem, letos jsme přišli na výtečnou kombinaci, pyré z asiminy a kdoule v poměru 1:1, luxusní chuť, mám zavařeno na zimu S14

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 17 říj 2017, 20:00
od Marek107
caver píše:U mne visí na Primě poslední klastr plodů, jinak vše pojedeno, rozdáno a zavařeno. Mimochodem, letos jsme přišli na výtečnou kombinaci, pyré z asiminy a kdoule v poměru 1:1, luxusní chuť, mám zavařeno na zimu S14

Martine a recept by nebyl :D .

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 17 říj 2017, 20:16
od triodyn
Ještě pojedeno nemám,ale dost už to popadalo,na Prolificu ještě jeden cluster je.Letos jsem objevil nejlepší způsob konzumace-lžičkou(jako vajíčko na měko)),vždycky jsem to okrajoval,ale to je hrozná piplačka oproti lžičce.Asimině přicházím pomalu na chuť,ale žádná kvanta toho nepotřebuju.
Obrázek
Obrázek

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 18 říj 2017, 12:56
od caver
Marek 107: z dobře vyzrálých kdoulí odstraníme jádřinec,nakrájíme na kousky (loupat se nemusí), zalijeme vodou ve velkém hrnci a vaříme, dokud se nerozvaří - cca 15 min, ponorným mixérem rozmixujeme (hlavně kvůli slupkám). Přidáme cukr a skořici dle chuti a udržujeme v probublávání cca 5 min. (V této chvíli máme hotovo kdoulové pyré, vynikající samo o sobě)
Asiminy oloupeme , odstraníme pecky a nakrájíme . Ve velkém hrnci smícháme s cukrem (dle chuti) a necháme min. 2 hodiny odležet. Podlijeme trochou vody a přivedeme k varu ( má tendenci se přichytávat). Rozmixujeme a udržujeme cca 5 min v probublávání. Obě hmoty smícháme v poměru dle chuti, rozplníme do sklenic a sterilizujeme 20 minut při 85°C.

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 18 říj 2017, 19:32
od Marek107
Díky moc Martine tento roku už to nezkusím už jsou všechny suroviny snědeni ale na rok určitě díky moc.

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 27 říj 2017, 15:00
od aron
Vrátim sa ešte k chuti asiminy. Ochutnal som ju prvý krát tento mesiac. Chuťou boli dobre ale len v určitom štádiu dozretia a aj to sa dali zjesť len určité malé množstvo. Keby som si mal vybrať medzi hruškov a ňou určite si vyberiem hrušku. Vôňou pripomína banán ale to je všetko. Po prezretí mi nechutí a zjesť ju už nedokážem, nedozretá tiež. Ty ktorý teraz uvažujú o jej pestovaní doporučujem ju najskôr ochutnať a podľa toho sa rozhodnúť.

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 27 říj 2017, 16:22
od palino79
A ako chutí prezretá? Tam som sa ešte nestihol dostať :D

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 27 říj 2017, 16:25
od alex
chut prezretej zavisi aj od odrody
ja zase.. skoda ze som to skorej neochutnal, inak by som mal viac stromcekov :)

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 27 říj 2017, 16:48
od pavell
Tak přezrálá asimina má chuť po kávě, aspoň teda ten můj semenáč.

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 27 říj 2017, 17:27
od paloo
Dnes u mňa odpadli vonku prvé plody na Rebecca’s Gold.To len pre tých čo si myslia,že niekde za polárnym kruhom im to bude v pohode dozrievať S1

Re: Pawpaw - Asimina triloba

PříspěvekNapsal: 27 říj 2017, 18:48
od nene
No tak moje první reakce byla - hele, v Lyském průsmyku dozrála asimina , to bychom u nás možná taky mohli zkusit S1 .