Moderátor: Stanley_51
Hanele12 píše:No s Negronne mám podobnou zkusenost. První fikovnik co šel ze sklepa a prvni obrazil a nasadil drzen ve skleníku v teple dost dlouho. A ted jsem ho tam zase přestěhovala. Je obalený a nic, ani známka začátku zrání.....a u toho jsem doufala že bude prvni, když tak brzy oproti ostatnim nasadil.
kaossik píše:
Původně jsem si říkal že ty dvě rostliny této odrůdy co mám budu na střídačku pěstovat i na brebu, ale teď uvažuji, že budu takto pěstovat obě. Pokud letní násada přežívá zimu tak může doplnit plody mimo hlavní sezónu, pokud by je na jaře nespálilo slunce sklízel bych je v květnu, jediný plod breby co zůstal po zimním řezu pak dozrál koncen července.
moonvil píše:Čím víc tepla teď fíkům dopřeješ, tím dřív a kvalitněji budou zrát. Skleník ale může zůstat otevřený, není nutné a ani vhodné uvnitř vytvářet saunu. Dokud svítí slunko, tak i v otevřeném skleníku lezou teploty ke třicítce a to bohatě stačí.
moonvil píše:Těžko takto na dálku hodnotit konkrétní stanoviště, ale skleník bych si asi na severní stranu velkého stromu nepostavil.
V tuto chvíli fíky potřebují hlavně to teplo. Slunko samozřejmě taky, ale už ne tolik za účelem růstu, spíše pro hromadění cukrů, takže čím víc, tím lépe.
Odpolední skunce je vždy výhodnější než to ranní, ale jakékoli delší zastínění kolem poledne je prostě problém a zákonitě se to projeví.
kaossik píše:Campaniere brebu schazuje, jinak dnes jsem také sklidil první plod z této odrůdy, bohužel rostlina byla dost zdecimována rzí a tak byl fakt mini (tak 5g), ale chuť výborná, už se těším na pořádnou sklizeň snad příští rok .
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků