Moderátor: Stanley_51
MonikaV píše:Jíst se opravdu nedají, ale stejně je to krásná rostlina a prakticky nenáročná (jen na zimu zazimovat).
Vzpomněla jsem si na příhodu, když moje dcerka byla tak ve druhé třídě a učili se jaké rostliny-ovoce se u nás pěstují (jahody, maliny, jablka, hrušky, trnky...), a jak na ní přišla řada a začala vyjmenovávat-- kiwi, fíky, banánovník,(když tyhle rostlinky jsou součástí naší zahrady, tak si myslela, že je pěstují i jiní lidé, což je zcela logické) -- tak jí paní učitelka usadila, že néééé tyhle rostliny se u nás nedají pěstovat! Dcerka došla s pláčem, že se jí děti posmívaly, tak jsem neváhala a do deníčku napsala, že si opravdu nevymýšlí a tyhle rostliny pěstuji volně v zemi., do týdne k nám přišla s omluvou i s manželem, který by velmi rád začal s pěstováním kiwi a tak si rovnou přišel pro rady, --zasmáli jsme se tomu a zavzpomínali jaké bývaly před Vánoci fronty v zelenině na 1kg banánů- a to jsem tehdy byla já malinká a jíst banán, kyselý pomeranč, mandarinky s peckami byla opravdu exotika!!!
Franz píše:skleníkové chuť nic moc málo sladké
Zpět na BANÁNOVNÍKY ( Musa,Ensete aj. )
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků