Tak pár nových informací k zimování mé Okitsu ve volné půdě ve výklenku u zdi s krytem. Když jsem teď kontroloval po delší době minima a maxima, došlo ke změnám u obojího. Nové minimum mám ze dne 07.02.23 v 5,39 h 0,0°C. To byl také ve VDF zatím nejchladnější den od Nového roku s průměrnou teplotou -6,2°C a minimem -11,1°C. A nové maximum je ze dne 01.03.23 ve 12,18 h 9,5°C. Takže kupodivu také relativně mrazivý den, zatím nejmrazivější v březnu s průměrnou teplotou -2,8°C a dosavadním březnovým minimem -8,5°C. Což je relativně zajímavé. Ale bylo celý den jasno a celé dopoledne vlastně od východu slunce na to svítilo. A to byl ještě zimní dvojitý kryt:

Foto: Varnsdorf, 03.03.23
Ta netkanka jako druhá vrstva tam byla jednak proto, že možná i ten jeden až dva stupně udělá a hlavně odstíní právě takovéto jasné ale mrazivé dny v únoru a březnu, aby se to zbytečně neprobudilo předčasně. Ale jelikož se na severu už razantně otočilo počasí a stejně jako Ruda už na žádné velké mrazy nevěřím, tak jsem to odkryl a nechám jarní variantu už pouze s hlavním krytem:

Foto: Varnsdorf, 03.03.23
Takže teď když na to začne svítit, poroste tam už teplota hodně rychle. No uvidíme, jak to tam bude vypadat, až ten kryt začátkem května odmontuju. To bude velké překvapení, co tam na mě vykoukne.