PAVLO:ten kumqat-fortunela prodávají i v obchodě(plody)-mám dojem 250,- za kilo.Jak chutná tě neřeknu-mám ho je?tě malý,na jídlo se udává-je nejlep?í fortunella crassifolia(meiwa),ta papajavtiho fortunella margarita(nagami)- obě v ADAVO 165,- a trochu hor?í-kysel?í f. obovata.-ta jde nejsnáz zehnat v nějakym bau...Mělo by to být mín náročny,ale já mám zku?enost,?e kdy? něco trochu podcením a nedomyslím tak to dá ta rostlina pořádně vědět
Jo ,kdy? by sis to koupila-předpokládám to bude obaleny plodama(kvůli prodejnosti) okam?itě v?echno obrat!!!-aby to nezdechlo(sama rostlina má co dělat,aby si zvykla na novy prostředí-proto?e je to uměle vyhoněny super podmínkama ze skleníku-hnojiva,svícení spec.světlem..atd. a to doma nemá nikdo.Ta trifoliáta je fakt parádní a nevadí,?e je to nejedly(ani do čaje-minimum du?niny a kdy? u? ,tak trpké-na mučení ok
,ale kdy? někde(málokde-mimořádka)by si viděla to růst,tak okam?itě pozná?,?e je to něco zvlá?tního( výrazně zelené klikaté větve,4cm ostny,kdy? to kvete paráda,kdy? to má plody zrovna tak,a na podzim jak se to listí ro?ne
místa to moc nezabere-roste to pomalu-přez zimu zamuchlat do listí,nebo chvojí ,nebo netk.textili a stří?ku nad tím(papír)a? star?í stromek bez ochrany.ve sklepě bych to asi nezimoval-mů?e to uschnout,nebo splesnivět-ka?dopádně to chce v zimě zimu
ideální stud. skleník.-předpěstovat, a? zesílí tak ven. a bez jakékoli péče
papajavti:přez léto to má? na bakoně a co v zimě?-pěkně se ti zelení-matějka?