Moderátor: Stanley_51
Hofis píše:Martine, ta tucumanensis u mě letos dost velký propadák, jak se v tomu suchu zarazila, tak se už pak moc nerozjela. Sice pak po těch deštích obrazila z bočních výhonů, ale ani ty se už nějak moc nerozjely. Takže vypadá trochu jako taková „palma“ s asi 10 výhony s délkou tak kolem 20-50 cm max., letos naprosto bez květů. Na to přeschnutí si budu muset dát příští rok opravdu velký pozor. Má i tak nějak podivně zdeformované listy, mi přijde a vrcholy těch šlahounů po čase nějak zasychají. No uvidíme další rok. Zato incarnata vytvořila z hlavního stonku ve výšce cca 2 m hned několik šlahounů, zabrala si vedle rostoucí šeřík, který kompletně obrostla a stále kvete a kvete...
longr píše:Já mám doma Constance Eliott, není na ideálním místě, ale spíše ve stínu. Zasazena cca před třemi lety. Ten rok kvetla bohatě a zarostla celý plot. V zimě omrzla až po zem, obrazila až v červnu, ale do konce roku opět zarostla plot a kvetla. Letos opět zmrzla, ale obrazila cca metr od původního místa a opět zarostla plot, letos ale nekvete.
Zpět na MUČENKY ( Passiflora )
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník