Stránka 12 z 13

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 30 říj 2018, 12:00
od laradek
Ja jsem to taky malo orezal a ted z toho mam smutecni vrbu. Chce to urcite vetsi rez, at se vetve neohybaji. Ale ores veliky vitr, nelamou se.
Obrázek

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 30 říj 2018, 12:27
od nene
To jsou krásné, velké, vyrovnané plody :D14

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 27 lis 2018, 18:28
od laradek
Obrázek

Obrázek
Cast plodu sklizena,zbytek ponechan na pospas mrazu.

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 27 lis 2018, 22:47
od Stanley_51
laradek píše: Cast plodu sklizena,zbytek ponechan na pospas mrazu.

Škoda, že to mám k tobě tak daleko, přijel bych je ožrat. :D

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 10 pro 2018, 13:46
od laradek
Obrázek
Zkousim poprve susit, to jsem zvedavy,jake budou.

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 10 pro 2018, 21:20
od MonikaV
Laradek. --To by mě taky zajímalo, jaké můžou být sušené, dej pak info o chuti.

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 11 pro 2018, 21:15
od laradek
Tak Rosseyanka sama o sobe nic moc. I po potirani alkoholem zustava znamka trpkosti. Naopak po vysuseni vyborna, koncentrovana sladka chut bez trpkosti. Pokud bude i v budoucnu tak velka uroda, budu susit ve velkem.

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 12 pro 2018, 13:01
od laradek
Obrázek
Zbytek urody sklidi kosy,kteri si prezrale plody zamilovali.

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 15 pro 2018, 15:35
od milos 51
Radku ,zajímalo by mě jak jsi postupoval s tím alkoholem . Nejde jenom o potírání ,ale plody musí být uzavřeny neprodyšně v sáčku nebo plastové krabičce a nejméně týden. Rosseyanku ani virginky nemám a u těch by mě to taky zajímalo. Sušené kaki se velice dobře kombinuje s
ořechy -podobně jako fíky . Takový salámek ,jaký vyrobila Mirka z fíků by z kaki šel také udělat . Event. kombinace kaki- fíky- ořechy :D

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 11 pro 2020, 19:51
od vlado69
Letos mi poprvé uzrála slušná úroda na rosseyance tak jsem řešil co s tím - byly svíravý, že jsem to nemohl z huby půl dne vypláchnout. Postupoval jsem tedy podle výše uvedeného postupu, nasypal jsem je do pětilitrovky, zalil panákem hruškovice a zavíčkoval. Po 4 dnech začaly spodní na styku s pálenkou černat, tak jsem to ukončil. Nechal jsem je v misce v pokojové teplotě. Cca po 10 dnech byly celkem poživatelné bez známek trpkosti, méně sladké než z kauflandu, některé měkly a jiné byly křupavé a štavnaté, takže na ros. docela dobrý S6

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 14 říj 2021, 08:35
od milas
Možno to chcelo dat nejakú podložku ,aby sa pálenka nedotýkala priamo plodov ....budem to znovu aplikovať. ...přidávám foto zanedbaného řezu. ..

Obrázek

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 14 říj 2021, 16:46
od nene
Na to, kolik té krásy je, tak jsou některé slušně veliké S6 .

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 15 říj 2021, 07:58
od milos 51
Obrázek
Toto je barevná fáze ze které každé kaki dojede ( změkne a zesládne ) v sáčku na jablkách a nebo v alkoholu . V tom alkoholu stačí plody omýt ,slabě potřít a uzavřít do nádoby nebo do sáčku . Plody v borovičce nesmí plavat - škoda borovičky ! A taky je možné dát do nádoby panáka -skleničku s alkoholem a kolem ní opatrně ,aby se nepřevrhla ,vyskládat plody .
Vlevo jsou plody "Nitry" a vpravo je Amankaki .
Obrázek
Na jablkách v sáčku dozrávám i arguty a deliciosy . Všechno změkne a dozraje a je jedlé ,jenom toho cukru je tam úměrně podle délky vegetace .

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 15 říj 2021, 09:19
od milos 51
Obrázek
Zkouším kombinaci obojího . Jablka i alkohol v misce . Všechno je uzavřeno v plastovém boxu . Vlevo jsou plody Amankaki ,které byly před čtyřmi dny úplně zelené . Dnes už jsou jedlé , ale ještě mírně trpké . Sladkost taky mírná - pro diabetiky :D

Re: tomel Rosseyanka

PříspěvekNapsal: 15 lis 2021, 19:03
od ivan
milos 51 píše:Obrázek
Zkouším kombinaci obojího . Jablka i alkohol v misce . Všechno je uzavřeno v plastovém boxu . Vlevo jsou plody Amankaki ,které byly před čtyřmi dny úplně zelené . Dnes už jsou jedlé , ale ještě mírně trpké . Sladkost taky mírná - pro diabetiky :D

Miloš- ja som skúšal podobne: 4 dni boli v sáčku s jablkami a potom 3 dni sa v miske "opíjali" ( inhalovali výpary) slivovicou, chuť plná - dozretá- 16°BRIX....z toho by už niečo aj "natieklo" :) v druhom živote- ak to budú vzrastné stromy s úrodu aspoň 150 kg- možno skúsim.... :)