Stránka 1 z 1

Jaro u? nám ?uká na dveře

PříspěvekNapsal: 24 úno 2008, 22:35
od Stanley_51
Dne?ní teplota předčila mé očekávání. Ráno sice chladno, - 2C, ale ten den potom jak vymalovanej. V poledne u? bylo 14C a ve dvě jsem měl na teploměru 18C. Takovej únor bych mohl. Samozřejmě jsem ihned započal jarní práce na zahrádce, stříhání stromků a kiwi, odstraňování mechů a hlavně - kafe venku na sluníčku. No nebylo by to pěkné, kdyby u? to vydr?elo? :lol: Snad u? nepřijde ?ádná pohroma jako loni, kdy nám kiwi třikrát za sebou pomrzlo. :roll: Teda mě zrovna né, ale tchořík asi nejlep?í vzpomínky mít nebude, není-li? pravda :?:

PříspěvekNapsal: 25 úno 2008, 00:00
od triodyn
No já myslím,?e mrazíky přijdou a? to v?echno pojede a zase bude po úrodě,pokud se proti tomu něco neudělá,prostě teplo je kdy nemá být a zima bude a? bude mět být teplo,v?echno naruby,zima se jen tak nedá.Tak?e bych moc netleskal.

PříspěvekNapsal: 25 úno 2008, 10:01
od e92338
Taky z toho nemám vůbec radost. Né ?e bych byl lenoch, ale kdy? se podívám na meruňku... to jsem zabalil kmínek do mirelonu, hlínu kolem posypal vápnem... stejně se nalejvá.
Chvojí z arguty hned tak nesundám.

PříspěvekNapsal: 25 úno 2008, 10:42
od Stanley_51
Vy pesimisti :!: Kdy? vám "zelení aktivisti" říkají, ?e přichází globální oteplování, tak nevím, co tady stra?íte zimou a mrazem. Al Gore a Bursík snad ví o čem mluví, nebo ?e by to bylo jinak :?:

PříspěvekNapsal: 13 dub 2008, 00:05
od papajavti
:-)))) Stanley ctvrtek zase vypada pro Cechy az -5C :((

PříspěvekNapsal: 13 dub 2008, 05:46
od paloo
Pravdu má Klaus :D

PříspěvekNapsal: 13 dub 2008, 10:29
od Stanley_51
No já doufám, ?e se předpověď nevyplní, jinak jde meruňka do "kytek". Ale koukal jsem na http://pocasi.idnes.cz/pocasi.idn a tam ?ádný mráz nepředpovídají. Tak uvidíme.

PříspěvekNapsal: 13 dub 2008, 12:36
od papajavti

PříspěvekNapsal: 19 dub 2008, 11:15
od Stanley_51
Počasí v tomto týdnu je jak v blázinci. :shock: Ve čtvrtek sníh, v pátek pařák a dnes od rána leje a leje. U? se mi dělají na zahradě bubliny.

PříspěvekNapsal: 19 dub 2008, 17:08
od triodyn
jenom at leje :D vody je v zemi málo. :!: u nás to začalo ve čtyři.-a jenom chrochtám :)

Re: Jaro už nám ťuká na dveře

PříspěvekNapsal: 13 led 2011, 12:02
od Stanley_51
Už velice dlouho nikdo nebyl na této stránce a jelikož už u některých jedinců opravdu něco na ty dveře ťuká ( možná opravdu jaro ), přidám jeden regenerační recept, příznačně od babičky Bess Feigenbaumové ( fíkovníkové ) na zelňačku ( cabbage soup ). Dobrou chuť.

Recipe
Bess Feigenbaum’s Cabbage Soup
Published: January 11, 2011

Time: 3 hours

2 tablespoons olive oil

2 tablespoons minced garlic

1 cup minced or grated onion

1 cup peeled thinly sliced carrots

1 28-ounce can plum tomatoes in purée

1 cup tomato paste

1/2 cup tomato ketchup

1/2 cup dark brown sugar

1 bay leaf

1/2 cup lemon juice

3 pounds cabbage (tough outer leaves, core and ribs removed), sliced into 1/4-inch-wide ribbons.

1/2 cup golden raisins

Fresh ground (preferably medium grind) black pepper

Sour cream, optional.

1. In a 6-quart pot over medium-low heat, heat olive oil and add garlic. Cover and cook until garlic is tender but not browned, about 2 minutes. Add onion, and sauté until translucent. Add 3 cups water, carrots, tomatoes and purée, tomato paste, ketchup, brown sugar and bay leaf. Simmer at a lively bubble for 10 minutes, then crush whole tomatoes with potato masher or fork. Continue to simmer until carrots are tender, about 10 minutes. Discard bay leaf.

2. Using an immersion blender, or working in batches with a stand blender, process mixture until it is coarse, not puréed. Return sauce to pot and add lemon juice, cabbage ribbons and 3 cups water. Place over medium-high heat and cook at a lively simmer until cabbage is cooked to taste, from al dente to meltingly soft, 1 to 2 hours. Add 3 to 6 cups water, to thin to desired consistency. Ten minutes before serving, stir in raisins and a few twists of black pepper. If desired, garnish each serving with a dollop of sour cream.
Obrázek
image hosting