Stránka 2 z 2

Re: Medovina

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 23:22
od Tchorik
Ty jo, Ali ty jsi z Klatov??? To je od nas relativne kousek :D15

Re: Medovina

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2009, 08:49
od Alena
Jo jo, je to coby kamenem dohodil a zbytek pěšky došel :lol: V Klatovech bývám už jen tak jednou do měsíce a v Plzni jsem nebyla dobrých 13 let - dneska už bych se tam asi nevyznala, a to jsem tam strávila kdysi pět let...

Re: Medovina

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2009, 08:56
od Tchorik
To mas fuk, ja tu ziju cely zivot, a kdyz se me nekdo zepta na cestu, tak jsem uplne mimo :mrgreen:

Re: Medovina

PříspěvekNapsal: 23 črc 2012, 15:40
od martincz
Receptů na medoviny je spousta. Já dělám téměř dvojnásobnou. Konkrétně 1 litr vody na 1 kg medu. Chmel používám, bez něj to není medovina. Citrón a koření každému podle chuti. Ale zásadně medovinu nevařím. A přesto mám medovinu krásně čirou. Podle mne je vaření zvěrstvo na medu a mělo by být trestným činem :-)

Silnější medoviny nedělám, protože poslední přesně dvojnásobná (1 l vody na 1l medu) mi kvasila skoro dva roky. A doporučuji kvasinky silnější - já jsem si nechal poslat kvasinky POWER schimansky, které jsou přímo určeny na medoviny. S obyčejnýma vínkama se může stát že nedokvasí.