mam to podobne, tem sladkym tu zakoreneni trva vyrazne dyl, ale diky trochu vlhcim poslednim dvema rokum uz trochu zacinaji rust, driv mi pres leto zasychaly. nejlip roste leicora (celaskon) a ta botanika. a samozrejme samci, jeden uz ma ke ctyrem metrum, ale ja jsem rad, sklizim je na listy a vyrabim z nich "ivan caj"
mam trochu zmatek, kde mam jakou odrudu
ale nektere ty "sladke" me moc nenadchly, jsou proste jen min kysele (myslim ze napr. elizaveta a pantelejevska), ale zaujala me chutove rosinka, chutnala uplne jako grapefruit (bylo tedy jen par bobulek). letos uz snad nejaka sklizen tech sladsich bude, pak budu muset pripadne dohledavat co je co...
P.S. jeste mam takovou domnenku (teorie je asi trochu silny slovo) z pozorovani hlosin a trochu i rakytniku, ze hlavne mensi rostliny nedavaji moc dobre presazovani, kdyz nemaji vetsi korenovy bal. Vysvetluju si to tak, ze potom asi trva delsi dobu, nez se znovu namnozi ta symbioticka bakterie na korenech a rostlina mezitim strada. Odeslo mi takhle driv nekolik hlosin i rakytniku, tak ted uz radeji predpestovavam ve vetsim kvetinaci a vysazuju s co nejmene poskozenym korenovym balem a roste to pak mnohem lip