od Hofis » 05 lis 2024, 12:44
Co se počasí posledních dnů týče, tak mrzlo akorát v neděli ráno, a to i v Praze. Mě to sice ukazovalo minimum v Motole 0,3°C, ale čidlo je u zdi ve dvoře, takže určitě mohlo být i o stupeň méně. Jinovatka byla jako blázen a škrábaly se auta. Kontroloval jsem i stanice v okolí a Ruzyně i Stodůlky měly minimum -2°C, amatérská stanice o kousek vedle na kopci -1,3°C. Zas na druhou stranu mi to přežily papriky normálně v zahradě, takže mráz musel být opravdu velmi mírný nebo žádný. Včera bylo také plno jinovatky ale minimum už jsem měl 0,7°C, takže když už mráz, tak také velmi mírný nebo žádný. A dnes už ani jinovatka nebyla, takže ráno bezpečně nad nulou s minimem 1,6°C. Takže zatím také nic neuklízím, ani dozrávající unshiovky. Pouze jsem schoval lokvát do pěstírny do relativního tepla, aby se mu nezarazilo kvetení. Tady je to žádoucí.
Co se týče VDF, tak mi samozřejmě v noci na neděli došly baterky v čidle, takže nemám tento týden vlastní data, dostanu se tam až o víkendu. Ale naštěstí je tam stanice ČHMÚ, takže v neděli bylo minimum mírně pod -2°C, ale včera ani dnes tam nemrzlo, dnes bylo dokonce minimum vyšší než u mě v Praze s hodnotou kolem 3°C.