Letos mám trochu větší úrodu ,tak se s tím už nehraju . Proslazuju všechny ,teda bez ohledu na odrůdu . K proslazení jsem spíš vybíral ty přezrálé a poškozené plody . Už jsem je ani nepropichoval vidličkou (zdržovačka ) ale jenom přímo povařil v cukrovém roztoku . Myslím si , že není nutné to proslazovat , každý si může vybrat co mu chutná . Mně chutnají ty datle . No a další bude už vyzkoušený džem se zázvorem a další jujuby kvašené v zelí . Vloni přinesl Vašek na ochutnání a to bylo opravdu skvělé . Něco málo mám už i ve slivovici .
A už asi 14 dní popíjím jujubový čaj . Ve dvou litrech vody povařené rozkrájené plody jujuby (asi hrst) a přidal jsem k tomu i "Ivan čaj" vyrobený z listů .
Jujubové datle zavařené ve sklenicích nasucho a v mikrovlnce . Na dno jenom lžička vody ,aby chytlo víčko .