Moderátor: Stanley_51
Pete píše:No to se teda divím, moonville, že zrovna ty s tou tvoji expedici do Barnaulu to nechápeš Je to modrej Mauricius. Nikde to neroste, nikdo to nemá, tak by se takové geny měly zachovat.
Barva plodu je jedna z nejvýraznějších fenotypových vlastností a na základě nejen tvých zkušeností se žlutoplodými dříny si říkám, že by "Alba" taky měla mít konzumovatelné plody bez zpracování (poměr cukr/kyseliny?). Co se týče ostatních parametrů, máš pravdu, je to velká neznámá (snad kromě obsahu antokyanů )a proto bych to i rád odzkoušel. Taky si říkám, že to se zachováním vlastností, které dělají z dřínů "superovoce" nebude u běloplodé odrůdy asi žádná sláva, ale kdo ví...
sasman píše:Vím že se dříny hodně pěstují na Ukrajině a dělají tam z dřínů i pálenku. Máte někdo ponětí jestli dělají pálenku z dřínu, protože je tak dobrá, nebo protože tam nic lepšího neroste? Trochu hloupý dotaz, ale popravdě nemám moc tušení čemu se na Ukrajině daří a čemu ne... (obilí a vodku nepočítám)
Uživatelé procházející toto fórum: modra7 a 6 návštevníků