Když jsem byla malá, táta mi zpívával: "Trnky, šípky, hlohyně prodávala hokyně..." Ale co se z těch hlohyní posléze dělalo, už mi bohužel nestihl říct... Takže kromě čaje na tlak, marmelády a prý i sirupu - co dál?
Googlovala jsem, ale kromě zde výše uvedeného jsem nenašla nic...Na českých stránkách vcelku prd, akorát Němci tam mají recepty na ty marmelády, likéry atd. Jinými jazyky dostatečně nevládnu. A upřímně řečeno, neumím si představit, co dalšího by se z toho ještě nechalo vytvořit. Dávat pod zvěřinu? Kvasit víno? Navlékat korále?
Keďže čas pokročil,plody opadli z kríka pár mojich poznatkov Nakoľko plody opadli je predpoklad,že sú zrelé V plode bolo 5 kôstiek.Chuť je mierne kyselkavá,pre mňa príjemná no keďže toto ovocie ak sa to tak dá nazvať by malo byť mimoriadne zdravé vôbec nie je tak odporné .Čiže príjemná kyselkavá chuť, no bude otázne či bude pri nástupe skorej zimy dozrieť Záverom odporúčam pestovať bude chutnať aj iným nie len mne a Kohantovi