Tchoříku, tohle byl záhon cca 12 x 1,2 m. Ve skleníku se mi nikdy nevydařily, asi tím, že byl dost zastíněný. Melouny prý potřebují stanoviště naprosto chráněné před větrem, takže kolem záhonu je ideální mít vysázenou nějakou hradbu, třeba z kukuřice, a pak celodenní oslunění. No a pak čekat, že zrovna bude slunný, teplý rok
Koupená semena mi taky špatně klíčí, což je v posledních letech obvyklé. Přitom zrovna melouny prý si drží klíčivost dost dlouho, dokonce jsem četla, že snad asi 3. rokem je nejvyšší. Podle mě prodávají stará semena. Stará paní sousedka mi říkala, že když ona kdysi prodávala v semenářství, tenkrát prý se semena dodávala do obchodů na váhu a prodavači je rozvažovali do sáčlů, museli prý každoročně dělat zkoušku klíčivosti, chodila prý na to kontrola, a jakmile zkouška nevyhověla, semena se vyhazovala. Kdoví, jak to chodí dnes
Z lilků (nově koupených) mi letos vyklíčil jeden, z melounů taky po jednom, nebudu pokračovat
. Ještě k těm melounům - z mých sebraných semen vyklíčila všechna. Je to jasné, že?