Stránka 1 z 1

Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2017, 16:00
od alex
Ahojte,
neskusali ste niekto Lucumu u seba v sklenicku?

Re: Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2017, 17:46
od alex
mam 3 rastliny
Obrázek Obrázek

Re: Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2017, 21:28
od Radim K
Super :). Já mám zkušenost jen s Pouteria sapota a P. campechiana. Při jakých teplotách ji zimuješ?

Re: Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2017, 21:45
od alex
Ma to rok, zimovalo to s citrusmi, co ja viem plus 5 az 0, mozno aj slabo pod bolo
Dvoch by som sa 'zbavil' inak

Re: Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 31 kvě 2019, 08:10
od Milosmail
Mohu se zeptat, zda se dá v našich podmínkách (třeba i ve skleníku) dopracovat k plodům?

Děkuji za info

Re: Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 06:51
od Honza123
Ano dá :) Loni mi kvetla, už zbývá jí jen opylit. I Musí se ale roubovat. Lucuma a canistel chutnají podobně, ale lucuma snáší větší chlad

Re: Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 14:11
od Tomas75
Ve skleníku tropickém mi roubovana paradne rostla.3 metry behem 2 let.po 3 letech zaplodila asi 4 plody a to jsem ji vykopal a vyhodil.celou dobu sem totiž žil v domneni ze jde o mamey sapodilu jak mi ji prodali v německé flora toscana za 70 eur.tak mamey to bohužel nebyla, byla to lucuma a plody mi nechutnaly. Ted už mám místo lucumy skutečnou mamey sapotu.ta bohužel zdaleka tak dobře neroste.

Re: Pouteria Lucuma

PříspěvekNapsal: 17 úno 2022, 09:00
od Radoslav
V Peru rozlišujú 2 základné typy pouteria lucuma. De seda je relatívne šťavnatá a dá sa priamo jesť, de palo je suchá ako canistel a spracováva sa na prášok.