Moderátor: Stanley_51
kaossik píše:Umí vůbec deliciosa/chinensis přirozeně opadat? Loni mi na nich listí zmrzlo zelené a teď také nevypadají že by se jim chtělo opadat, přitom arguty už jsou mnohde holé.
milos 51 píše:Kiwifórum -kiwifórum řekni mi ,kdo má letos větší ??
milos 51 píše:
Tsechelidis. 19.11.2013 ho Radek (laradek) přivezl z Řecka jako dar přímo od pana Tsechelidise s docela pesimistickou prognózou ,že nám to tu nepůjde.
První dva plody 115 a 129g ,7x5,5 cm . Vedle pro porovnání Starella. Má delší stopky a delší rezavou srst. Cukernatost jsem neměřil ,nechám uležet na jablkách.
milos 51 píše:Dnes v noci 21.11. u nás první mrazík -3°C . Všechny stromy okolo už bez listí ,ale A.deliciosa Starella stále zelená . Jenom jednou se stalo, že jsem pozoroval začátek přirozeného usychání listů . Z toho je vidět , že tyto rostliny jsou stavěné do jiného prostředí . S delší vegetační dobou a vlhčím klimatem . Deliciosy mají listy s velkou plochou ,které jsou schopné přijímat vzdušnou vlhkost ,ale taky ji vypařovat .Proto dostávají šok ze sucha . Je možné , že by mohla být v uzavřených a krytých prostorách vyšší vzdušné vlhkost ? A mají mělké kořeny . Tam kde rostou nemusí hledat vodu v hloubce jako víno .
Můj refraktometr má kalibrační šroubek .
Ivan ,kiwi ( a.deliciosa) je u nás při sklizni vždy tvrdé a nepoživatelné . Je to sklizňová zralost ,která se stanovuje právě tím obsahem cukru .
Pokud to ale mělo 16 ° ,tak už by to na jablkách určitě dojelo do super kvality . A nebo samovolně v pivnici za delší dobu , do ještě lepší kvality.
Stanley_51 píše:Určitě bych to takhle udělal. Já mám něco podobného opačně. Mám samce a do něj jsem přirouboval samice. Ušetříš místo a účel to splní.
Uživatelé procházející toto fórum: Hofis a 6 návštevníků