Stanley51: Stando ,jsou to horké novinky . Nikdo to přesně nezkoušel a jak píše Ivan , chtělo by to otestovat i v jiných místech . Co se týká zralosti ,tak nejpřesnější je změřit cukr v plodech , přesně jako u vína . Jakmile se dosáhne 7-8 °Brix ,je to zralé na sklizeň . A nečekal bych až začne mrznout a nebo dokonce to nechal přemrznout . To je zbytečné znehodnocení ovoce . Jednou jsem dokonce pár plodů kiwi Starella natrhal při 5°Brix a nechal dozrát . A jde to . Bylo to jedlé . Třeba na džem naprosto dostačující . A takové podtržené plody se dostanou i občas koupit .
Moonvil : Michale tady u nás na jihu kiwi kvete v plném proudu ,některé květy jsou už odkvetlé ,některé se teprve otvírají . Pokud by šlo o ty fotky pana Fridricha , tak ty jsou snad loňské .
Izi : Vloni jsem dostal pár roubů ze semenáčků Zespri red od pana Fridricha . Jeden s označením JF 61 jsem narouboval do již rodící JF10 . Jsem přesvědčený ,že ten první rok se to urychlí . Ta dospělá a plodná rostlina to zespodu opravdu urychluje ! A to jak výživou ,tak snad i hormonálně . A teď dotaz nejlépe na Honzu
Pokud bych teď v létě na ten letorost JF61(semenáč Zespri red) nahoru přirouboval bylinným způsobem opět nějakou rodící rostlinu ,třeba opět tu JF10 , ovlivní to ten neplodný semenáč uprostřed ???
Ten roub se dostane do presu ,hormony zdola i shora .
To je on JF61 vloni naroubovaný do JF10