moonvil píše:Proč řízkuješ samce? Odkopni si výmladek od kořenů, samci jich obvykle tvoří dostatek.
Jinak teď už začíná být vhodná doba na odběr řízků, ale kořenění není úplně snadné, rádo to hnije. Sklenice s perlitem zalitá vodou je stoprocentní návod jak zabít cokoli. Musí to dýchat.
Nevlastnim bohuzel ZADNOU zivou rostlinu Rakytniku, max ukecam obcas pritelkyni, aby mi pri vyjimecne navsteve na chate u rodicu ustipla vetvicku a zkousim to pak zakorenit.Takze zrovna ted mam ve vode jen toho samce.Kdyz by mi zakorenil ten samec, tak pak dokoupim uz jenom samici a zkusim ji rizkama namnozit.
Btw s tim perlitem diky za upozorneni
, ja naopak myslel, ze ten perlit je na provzdusneni a ze to na sebe vaze kyslik nebo co
Ale uznavam, ze az na jedno kiwi (arguta scarlett september ) mi v tom rizky jinych argut a hlavne akebii quinata asi nekoreni a pripadne zelene pupeny a listy vadnou a rizky chcipaji
S temi rizky zapasim vsude
*Miniparnik s i bez ventilace s i bez vytapeni - zapari se a shniji nebo naopak uschnou, konce listu a pak cela rostlina zplesniveji je jedno jaky rizek.
* kvetinac s / bez perlitu - uschne to a nezakoreni
* voda - ted mi to tam zatim moc nekoreni kiwi a akebie (kupodivu zeleny tenky bezne korenici rizek nezakorenil , stredni vubec a 1cm tlusty zacal delat ty bile pupinky, ale tam to nak ustalo nebo jsme to v te dobe dal do perlitu s vodou a konecna.
Rakytnik tedy nechavam spolecne s dlouhym tenkym slahounem arguty ve sklenici vody ...
Edit: vyndal jsem arguty a akebie ze sklenic s perlitem a vysledek nic moc - trosku smradek, bily tecky na tlustych drevnatych akebiich tak nak zmizely.Ale jeden rizek Arguty Scarlett September jako jediny pustil koren a ten druhy je dole bily a na koreny to vypada.Jinak ale zadna slava s tim perlitem