Podle mých desetiletých zkušeností dva stromy bohatě (ale opravdu bohatě
) stačí . Sosnovskou jsem trhal a jedl ze stromu v Lednici na Moravě a jsem si jistý , že uzraje i v Praze . Uzrálá Čučupaka má na plodech černé fleky a chuťově je to snad nejlepší tomel ,který jsem kdy jedl .Obě dvě odrůdy mají ovšem malé plody ,asi jako větší meruňka ,což je zase na druhou stranu i výhoda . Pokud se zakousneš do velkého zralého kaki , šťáva ti teče po bradě . U těchto odrůd nic takového nehrozí - jsou to jednohubky . A pokud bych mohl doporučit něco většího ,dalo by se časem přiroubovat Cang Zhou ( jak my sinologové říkáme Čang Čou
) Velice raná a sladká sorta . A už ji máme odzkoušenou !!
Co se toho množství týká , tak už jsem si vyzkoušel úrodu i několik beden . Jistěže rozdat ,podělit rodinu , sousedy . Pokud bych měl ale takové množství zpracovat , tak opravdu nevím jak . Letos jsem na Vánoce , stejně jako Bohuš ,trhal přezrálé a přemrzlé kaki Nikitu u dcery ve Znojmě . Nikdo to tam nejí . 10 kilo !!!! Přepasíroval jsem na 8 kg . Prozatím nejlepší zhodnocení - vypálit .