Tip ode mne, totiž jmenuje se to tu přece
KIWIforum", že?
Mucurines angrešt: patří už mezi odolné (potvrzuji) a není to přitom ta zhinnonmaková záležitost!
Mucurines je pro mne zvláštní a velmi zajímavý proto, že se z ostatních běžných angreštů (jako několik málo dalších odrůd) vymyká:
1. Zaujme už od pohledu, plody totiž navozují pocit že jsou
skleněné! Těžko se teď po internetu mimo sezónu (jinak odfotím) hledá u prodejců věrné foto, no ale třeba tady toto se tomu hodně blíží ale barva je ve skutečnosti
ještě více zelená, ty žluté tóny tam jdou až potom, kdy plod jde směrem k už přezrání:
2. Ta zelená barva plodů, a už od pohledu proto je pocit svěžesti, tak se odpovídajíc doplňuje "s vnitřkem" tedy s na běžný angrešt neobvyklou chutí!
Totiž při zavřených očích a jen s malou mírou nadsázky ... to šmakuje
jako to KIWI a včetně i náznaku toho kiwího aroma! Takže je tam ta příjemná, kyselkatá chuť.
A jak jsem už napsal, směrem k přezrání nejen plod obdrží i ty žluté tóny ... ale a žel chuťově se stává více a více mdlým, takže pocit že mám angreštové kiwi mizí. Ovšem u mne se to týká jen nějak opravdu mála zapomenutých plodů!