Recepty na likery

nejen pro labužníky

Re: Recepty na likery

Příspěvekod Pepe » 08 led 2012, 12:28

Mamin recept pre tych, co maju radi sladke :-)
GRIOTKA:

3,5l visnovej stavy
0,5l rumu
2dcl 90% lieh alebo 4dcl 40% vodky
3dcl cerveneho vina
60dkg cukru
3dcl vody
klinceky
skorica

Cukor, voda, klinceky, skorica - povarit.. aby to zovrelo... nechat vychladnut
potom pridat:
Rum, visnova stava, lieh alebo vodka podla toho aku silnu chces mat
griotku a vino...

Nazdravie :D10
Pepe
 

Re: Recepty na likery

Příspěvekod jiriraimond » 24 led 2012, 21:08

Mamka má skoro stejn ý recept. A chutná skvěle. Alkoholu zdar S1
Uživatelský avatar
jiriraimond
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 160
Registrován: 05 bře 2011, 17:27
Bydliště: Vyškov

Re: Recepty na likery

Příspěvekod Pítrs » 25 led 2012, 08:07

Koštoval už někdo fíkovicu ???
Pítrs
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 691
Registrován: 21 říj 2010, 11:29

Re: Recepty na likery

Příspěvekod Stanley_51 » 25 led 2012, 11:29

Pítrs píše:Koštoval už někdo fíkovicu ???

Domácí jsem ještě nepil ( asi není dost fíků na výrobu ), ale v Tunisku se vyrábí tradiční fíková pálenka Boukha ( čti buka ). Je to taková fíková vodka, ještě jí mám asi polovinu lahve. Někde na foru je i vyfocená......
Stanley_51
Uživatelský avatar
Stanley_51
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 9189
Registrován: 12 kvě 2007, 10:02
Bydliště: Tachov 520 m.n.m. USDA 6b

Re: Recepty na likery

Příspěvekod jiriraimond » 30 led 2012, 12:20

Jojo, jak říká Standa. Buka je skvělá. Každej den padlo půl litru. Hlavně člověk nesmí říct boucha, to mu pak přinesou sprite. A domácí fíkovica je taky Good :D A ještě mají v Tunisu červený fíkový fíno, je sladký a hutný. S9
Uživatelský avatar
jiriraimond
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 160
Registrován: 05 bře 2011, 17:27
Bydliště: Vyškov

Re: Recepty na likery

Příspěvekod Carduelis » 18 črc 2013, 11:30

Tak dneska razím trhat višně. Loňskou višňovku jsem stočil do skal. Je jí asi 21 litrů a nemá chybu. Jen teď budeme rok baštit ty vymáchaný višně. Ale dají se. Tak to vidím zase tak 20 litrů nový udělám. Mám svůj recept, jen ho musím najít.
Uživatelský avatar
Carduelis
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 590
Registrován: 22 úno 2011, 16:58
Bydliště: Moravský Krumlov asi 250 mnm

Re: Recepty na likery

Příspěvekod AniCiz » 20 črc 2013, 10:49

mi letos višně naložené začaly kvasit..nechápu..loni byly senzační
http://www.toprecepty.cz/recept/5209-domaci-griotka-2/

nemám vercajk na výrobu šťávy..jen malý odštavnovač,a tam by to asi nešlo
AniCiz
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 480
Registrován: 07 črc 2010, 06:07
Bydliště: Litomyšl

Re: Recepty na likery

Příspěvekod Ramon » 09 srp 2013, 10:45

Letos jsou mirabelky kolem cest obsypané plody. Zvažuju je zkvasit. Má cenu to odpeckovávat nebo to dát kvasit i s peckami? Máte zkušenosti?
Lobkovice - Neratovice, Polabská nížina 167m.n.m.
Vlastník smokvoní: 0100, 0101, 0055 a 0056
Uživatelský avatar
Ramon
generál
generál
 
Příspěvky: 1475
Registrován: 11 srp 2009, 19:48

Re: Recepty na likery

Příspěvekod stefanos689 » 09 srp 2013, 13:01

Klidne i s peckama, ale sbirej jen ze zeme ty pekne prezrale. Idealni je, kdyz se pri stlaceni mezi prsty rozprskne. Potom tam nemusis pridavat ani cukr. Hlavne tam nedavej nahnile a nedozrale. Sud radsi vetsi, ale minimum aspon 60 l. Rozmackat nebo nadrtit. Pracnejsi je mackani, ale je to jednoznacne lepsi, protoze pri drceni dojde k i k podrceni pecek. Pokud to nedelas ve velkem a chces naplnit jen 1 sud pro sebe, tak je lepsi si s tim pohrat. Rozmackat se da i s pomoci nejakeho nastroje, neni treba brat kazdou mirabelku do ruky:) Naplnit sud, uzavrit a dat do sklepa (ideal 15-20 stupnu). Muzes pridat kbelik vody, aby kvas nebyl moc husty. Alkoholove kvaseni krasne probiha i bez pristupu vzduchu a navic se omezi vznik plisni. Po par dnech otevrit (pozor viko vyleti) a zkontrolovat zda se neobjevila plisen. Pokud ano, tak odebrat celou horni vrstvu a zase zavrit.
stefanos689
člen
člen
 
Příspěvky: 493
Registrován: 27 pro 2011, 09:10
Bydliště: Závětrná strana Pálavy 172 m.n.m., USDA zona 7a/7b

Re: Recepty na likery

Příspěvekod bradhal » 11 pro 2015, 17:40

Dobromyslový nápoj

Nejlepší je čerstvá droga, kterou ihned po sběru nasekáme a dáme do vhodné větší lahve. Zalijeme asi dvojnásobným množstvím 20% alkoholu (ideálně smíchat vodku a vodu v poměru 1:1), občas protřepeme a necháme macerovat 3-4 týdny. Přecedíme a pijeme po kalíšku jako zdravý aperitiv a univerzální preventivní lék.

Koupila jsme jako vánoční dárek stolní kalendář Babiččiny bylinky na každý den roku 2016 (Ottovo nakladatelství) a ty recepty vypadají použitelně a poživatelně. Tak si sem něco odložím.
Přeji pěkný den.
Uživatelský avatar
bradhal
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 552
Registrován: 08 dub 2012, 16:38
Bydliště: Moravský Kras, 500 m.n.m., MT10

Předchozí

Zpět na RECEPTÁŘ ( o alkoholu nemluvě )

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků