Medovina

nejen pro labužníky

Re: Medovina

Příspěvekod Tchorik » 04 kvě 2009, 23:22

Ty jo, Ali ty jsi z Klatov??? To je od nas relativne kousek :D15
Uživatelský avatar
Tchorik
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 3147
Registrován: 14 kvě 2007, 08:18
Bydliště: Plzeň 313 m.n.m. - Jana

Re: Medovina

Příspěvekod Alena » 05 kvě 2009, 08:49

Jo jo, je to coby kamenem dohodil a zbytek pěšky došel :lol: V Klatovech bývám už jen tak jednou do měsíce a v Plzni jsem nebyla dobrých 13 let - dneska už bych se tam asi nevyznala, a to jsem tam strávila kdysi pět let...
Alena
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 3492
Registrován: 17 dub 2009, 15:40
Bydliště: Klatovy 428 m. n. m.

Re: Medovina

Příspěvekod Tchorik » 05 kvě 2009, 08:56

To mas fuk, ja tu ziju cely zivot, a kdyz se me nekdo zepta na cestu, tak jsem uplne mimo :mrgreen:
Uživatelský avatar
Tchorik
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
 
Příspěvky: 3147
Registrován: 14 kvě 2007, 08:18
Bydliště: Plzeň 313 m.n.m. - Jana

Re: Medovina

Příspěvekod martincz » 23 črc 2012, 15:40

Receptů na medoviny je spousta. Já dělám téměř dvojnásobnou. Konkrétně 1 litr vody na 1 kg medu. Chmel používám, bez něj to není medovina. Citrón a koření každému podle chuti. Ale zásadně medovinu nevařím. A přesto mám medovinu krásně čirou. Podle mne je vaření zvěrstvo na medu a mělo by být trestným činem :-)

Silnější medoviny nedělám, protože poslední přesně dvojnásobná (1 l vody na 1l medu) mi kvasila skoro dva roky. A doporučuji kvasinky silnější - já jsem si nechal poslat kvasinky POWER schimansky, které jsou přímo určeny na medoviny. S obyčejnýma vínkama se může stát že nedokvasí.
martincz
škvrně
škvrně
 
Příspěvky: 13
Registrován: 29 kvě 2008, 23:29

Předchozí

Zpět na RECEPTÁŘ ( o alkoholu nemluvě )

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků