od BXL » 01 říj 2016, 12:16
Tak ja dýne milujem a celé leto na nich žijem.Pestujem maslové tekvice, hokaido ,dlhé biele a vôbec všetky ktoré mi prídupod ruky.Do pohárov robievam niečo ako omáčku,od oka,ale dám tam paradajky,papriku,cibuľku,por,cesnak a doplním tekvico,podľa chuti k tomu paradjkový pretla,kečup,sojovú omačku,mierne oštipľaviť kvalitný olej vodu a uvarim cca pol hodinu,soľ,vegeta-jednoducho aby to chutilo rodine.Zavariť ako lečo,asi 30 minut prevrieť v pohári.Používame v zime
1-pod maso,
2-do guľášu
3-na cestoviny
4-na ryžu,kus kus,tarhonu čokoľvek.
Na panvicu nakrájam čo dom dal,hlavne cuketu,tekvicu,paradjky papriku cibuľku a opražim na kvalitnom oleji a bylinkách,prisoliť prikoreniťpodľa chuti,masožravci môžu do toho opiecť malé kuskey kuracieho a prevrátiť všetko nacestoviny,posypať syrom.Dobru chuť.