Chladnější-teplejší....
Paloo to tam v azbuce píše jasně-začátek řezu řízků začíná momentem zrání prvních plodů ... to samozřejmě v různých místech i v různých letech může být různé
Moderátor: Stanley_51
paloo píše:
Летом нарезку зелёных черенков съедобной жимолости производят, начиная с момента созревания первых ягод и далее. Благоприятный период летней заготовки черенков жимолости завершается к середине лета. Я делаю нарезку черенков съедобной жимолости именно в эти дни.
Pedro píše:Chladnější-teplejší....
Paloo to tam v azbuce píše jasně-začátek řezu řízků začíná momentem zrání prvních plodů ... to samozřejmě v různých místech i v různých letech může být různé
loni píše:Ja mám samozrejme iné podmienky pri zakoreňovaní. Fóliovníček vo fóliovníku. Predtým, som mal vždy problémy s vysokými teplotami a bolo to pracné. Teraz mi práve takéto teploty vyhovujú. Pri slnečnom počasí aj pri tienení mi niekedy vystúpia teploty 35 – 40 stupňov, no a vtedy mi hydrostat neustále automaticky zapne mechanický vyvíjač hmly. Cez deň sa substrát zahreje a množstvo substrátu mi udržuje optimálnu teplotu substrátu aj v noci, nakoľko mám plnú vaňu vlhkých pilín a 15 cm substrátu a preto tak skoro nevychladne. Prvý deň sú odrezky cez slnečný deň zvädnuté , no za 2-3 dni sa prispôsobia a trošku aj podrastú a potom veľmi rýchlo zakorenia. Takýmto spôsobom si môžem dovoliť zakoreňovať veľmi mladé výhonky a skoro všetko zakorení bez problémov a nič sa nespáli.
Samozrejme, že každý ma svoj spôsob.
loni píše:Napr. z roku 2013, tak 5 Júna som už mal takéto korienky.
paloo píše:Takto sa množí v priesmyku
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků