od jaroMira » 15 črc 2017, 23:15
Zelené do zeleného jsem ještě nikdy na kiwi nezkoušel, pouze na stolní révě. Tvrdé prosincové rouby z kiwi se mi daří docela dobře v ledničce uchovat a jak mi nedávno napsal Vašek, jsou ve stavu, jako bych je čerstvě nařezal. Lednička je vybavena tzv. nulovou zónou, rouby jsou tedy udržovány v teplotě blízké nule, jsou ošetřeny proti plesnivění a řezné plochy naparafínovány. I tak rouby kontroluji v ledničce 1x za dva měsíce. Už jsem tady někdy psal, že úspěšnost srůstu roubů mám velmi vysokou. Letos jsem zkusil do silného zeleného výhonu dát tvrdé rouby dva menší, ale se střídavým úspěchem. Chytla Ashoka a Belen, bohužel Starella, Sorelli i Tsechelidis ne. Roubování provádím do rozštěpu, tvrdé rouby seřezávám do klínu. Omotávám zespodu nahoru včetně roubu kromě místa, kde vyráží očko. Čípek nad očkem je asi 1cm dlouhý (je tedy rovněž omotaný páskou). Sáček není potřebný.