caver píše:U mne visí na Primě poslední klastr plodů, jinak vše pojedeno, rozdáno a zavařeno. Mimochodem, letos jsme přišli na výtečnou kombinaci, pyré z asiminy a kdoule v poměru 1:1, luxusní chuť, mám zavařeno na zimu
Kdoule, kompoty z nich jsou hodnoceny lahůdkářema nebo jak se to říká, vysoce. Já byl kdysi, když tam ještě nebyla válka na zájezdu ve lvově a zvědavost mne hnala na tržiště podívat se, co tam prodávají.Byl jsem dost překvapen.
jenom kdoule, nic jiného.Trochu brambor. To asi proto, že kdoule se nedá jíst syrová, alespon naše ne, mnoho ruských odrůd se dá jíst hned ze stromu. Běžné se nedají jíst a tak je nikdo neukradne. Jinak si hlídají úrodu se zbraněmi a často neuhlídají. Ale to jsem už slyšel i o Nitře. Tak dobrou chuť, tak silné dvě chuti, to musí být fajn.Jako když ochutnávám různé odrůdy argut.