Dotaz na zkušené pepínisty: překvapil mě výrazný rozdíl v chuti jednotlivých odrůd - od zcela vodové, lehce nahořklé, mírně sladké až po velmi výraznou a sladkou (srovnatelnou se žlutým cukrovým melounem). Co bylo ale zvláštní, že na jedné rostlině se objevily plody s různou kvalitou - některé, řekl bych, obyčejné a jiné nadprůměrně chutné. Přitom se mi nezdálo, že by to bylo nedostatečným vyzráním, pokud jsem tam něco nechal viset příliš dlouho (až do mírného změknutí na omak), tak už to začalo být pod slupkou na kaši a jíst se to moc nedalo.
Nejchutnější byly plody, které měly na řezu takovýto žluto-oranžový nádech (jinak bývá mnohem světlejší):
Když jsem si ale tu rostlinu označil a později z ní sebral další plody, tak už byly zase normální (i chuťově i vizuálně).
Máte někdo podobnou zkušenost nebo jste schopni to nějak vysvětlit? Jen pro info byly to rostliny z pepinogold.cz - všechny ty cca 4 odrůdy co tam nabízejí.