Zázvor minulý týden prodávali v Kauflandu za 29 Kč kilo, tak jsem nakoupila, mám v lednici a ráda bych zkusila zázvorovou limonádu nebo pivo. Dělal někdo?
Zázvorovou limonádu kupuji > Canada Dry < a zázvorové pivo umí nejlíp Irové > Ginger Ale <. Takže fušovat jim do řemesla nebudu. Ale vyzkoušej kandovaný zázvor, ten je dobrý. A pak také nakládaný - ten je výborný k suši.
aminka píše:Čaj mi chutná, úplně vidím jak ty bacily chcípaj na popáleniny Kandovaný zázvor se dělá jak? Svařit v cukru a pak usušit?
Kandovaný zázvor: oddenky spaříme vřelou vodou a oloupeme. Pak postupně vylouhujeme hořké látky v několika studených lázních. Vložíme do cukerného roztoku, zahřejeme a necháme mírně na ohni natáhnout. Druhý den přidáme další cukr a opakujeme. Hotové kousky zázvoru pomalu dosušíme v troubě – pak je obalíme v cukru nebo i s roztokem naplníme do sklenic a uzavřeme.
Zazvor som niekedy pestoval. Sadil som v marci asi 5 cm do pody do 10L vedra. V juni už mal asi 40 cm vyšku. A narastli aj nove hľuzy. Boli velmi aromaticke, použil som ich do varenia, bolo to hnusne asi takto: Kam
Tchoříku, čaj dělám takhle: asi 1 cm zázvorové hlízy (kořene???) nastrouhám do hrníčku a zaliju vařící vodou. Po vychladnutí na teplotu vhodnou k pití scedím a přidám podle chuti med. Anebo udělám čaj rooibos a do toho zázvor a med, to je super Ale stejně to trochu pálí