radek.god píše:Olivy nesnasim, ale je to kytka, tak to chci zkusit
Moderátor: Stanley_51
radek.god píše:Olivy nesnasim, ale je to kytka, tak to chci zkusit
Stanley_51 píše:Zdeňku, za zkoušku nic nedáš, ale já jsem to zkoušel několikrát a nikdy z toho nic nebylo. Olivy se množí řízkováním, je to rychlejší a spolehlivější metoda.
Argout píše:Loni jsem na dovolené koupila menší stromek odrůdy Cipressino (taky se jí říká Frangivento). Prý autofertile (čili samosprašný). Asi nebude mít valnou zemědělskou hodnotu (= úžasné, chutné či velké plody), protože všude vyzdvihují jeho dekorativní a větrolamové výhody.
Sice jsem chtěla nějaký chladuvzdornější, ale nebylo. Kamarádka se s olivovníkem nemaže, zimuje ho ve skleníku a prý dobrý. Tak jsem to chtěla při nejbližší příležitosti zkusit taky.
V zimě jsem jej též nechala ve skleníku (PC tunel, žádné závratné termoizolační vlastnosti), společnost mu dělaly granátovníky. Na jaře mu opadala asi třetina až polovina listů, ale přežil to, nakonec začal obrůstat, vykvetl a po květech zbylo jakési malé cosi. Ještě to nestojí ani za fotku.
Nakonec vypadá líp než moje předešlé pokusy se zimováním olivovníku doma. No minimálně nemá puklice.
Nepamatuju si nejnižší teploty. Ale soused Kasta měl zaručeně podobné.
Akorát jsem ho teď nechala v cizí péči a začaly se mu trochu loupat větvičky. Nevím, jestli to není ledovou vodou při zalévání (protože nevím, jestli to zalévali ledovou vodou).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník