Mezidruhové křížení a štěpování
Moderátor: Stanley_51
- dzani696
- desátník

Re: Mezidruhové křížení a štěpování
Skúšal som to tiež a dopadlo to rovnako. Deliciosa na argute začala síce tlačiť z očiek, ale hneď zaschla. Tento rok sa mi, bohužiaľ, nepodarilo naštepiť ani jedno očko. Neviem prečo, ale rastliny akoby nechceli prijať, čo im ponúkam
alebo tie, čo sa aj ujali, tak zamrzli a už sa neprebrali.
Jano
Všechny rouby "tvrdé -zelené" i "zelené -zelené" uzavírám do sáčků . Je tam vysoká vlhkost ,ideální klima . Do ziplok sáčků přidávám ještě kousek mokrého ubrousku . Do velkých balím i okolní listy . Je to ale severní strana , slunko až pozdě odpoledne . Pokud to máte na přímém slunku ,musíte nutně zastínit ! Nedělám ani větrací otvory , kondenzuje tam voda . Takové prostředí je pro kiwi opravdu ideální .

- Stanley_51
- administrátor

Stanley_51
Stando ,moje roubování je naprosto ve stejné fázi . Roubováno před měsícem do rozštěpu . Zelené do zeleného . Pokud nestahuji roubované místo gumičkou , namotám alobal . Na detailu vidíte , jak roste pod alobalem kalus . Roub je Tsechelidis a roubované je to na hybridní můstek MH1 . Ten je na argutě . Pokud to klapne , tak by to mohla být možnost , jak na argutě pěstovat deliciosy nebo chinensisky .

Ďakujem za prijatie
-
Ivos_66
- nováček

Letošní vražedné klima nás nutí používat nové metody.
Na konci června jsem musel postavit obrovkou stínící sít, což na mé větrné lokalitě trvalo 2 týdny, než jsem vše ponapínal a ukotvil.
Protože jakákoliv forma roubování nedává sebemenší smysl, myslím tedy venku, tak jsem se pustil do ablaktování a děkuji kolegům za podporu.
Pod novou plachtou jsem si postavil "ablaktárnu" a ablaktuji do plodících výhonů, aby to mělo fytohormonální potenciál pro násadu květů.
Na lokalitě doma se mi povedl superablaktanec, takové siamské botanické dvojče a všicni 3 zůčastnění odrůdníci spolupracují naprosto vzorně.

Na konci června jsem musel postavit obrovkou stínící sít, což na mé větrné lokalitě trvalo 2 týdny, než jsem vše ponapínal a ukotvil.
Protože jakákoliv forma roubování nedává sebemenší smysl, myslím tedy venku, tak jsem se pustil do ablaktování a děkuji kolegům za podporu.
Pod novou plachtou jsem si postavil "ablaktárnu" a ablaktuji do plodících výhonů, aby to mělo fytohormonální potenciál pro násadu květů.
Na lokalitě doma se mi povedl superablaktanec, takové siamské botanické dvojče a všicni 3 zůčastnění odrůdníci spolupracují naprosto vzorně.

Myslíte, že má cenu ještě teď roubovat? Po přesazení se mi rozjeli nějaké semenáčky. Co přpadně s tím? Nechat venku, nebo dát domu?
Jde dát růstový vrchol na růstový vrchol, nebo raději vzít roub ze starší části?
Nebo ty vršky ablaktovat?
Jde dát růstový vrchol na růstový vrchol, nebo raději vzít roub ze starší části?
Nebo ty vršky ablaktovat?