Mezidruhové křížení a štěpování

zde můžete probrat vše o pěstování kiwi

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
dzani696
desátník
desátník

Re: Mezidruhové křížení a štěpování

Příspěvek od dzani696 »

Skúšal som to tiež a dopadlo to rovnako. Deliciosa na argute začala síce tlačiť z očiek, ale hneď zaschla. Tento rok sa mi, bohužiaľ, nepodarilo naštepiť ani jedno očko. Neviem prečo, ale rastliny akoby nechceli prijať, čo im ponúkam :) alebo tie, čo sa aj ujali, tak zamrzli a už sa neprebrali.
Jano
milos 51
admirál
admirál

Příspěvek od milos 51 »

Všechny rouby "tvrdé -zelené" i "zelené -zelené" uzavírám do sáčků . Je tam vysoká vlhkost ,ideální klima . Do ziplok sáčků přidávám ještě kousek mokrého ubrousku . Do velkých balím i okolní listy . Je to ale severní strana , slunko až pozdě odpoledne . Pokud to máte na přímém slunku ,musíte nutně zastínit ! Nedělám ani větrací otvory , kondenzuje tam voda . Takové prostředí je pro kiwi opravdu ideální .
Obrázek Obrázek Obrázek
Stanley_51
administrátor
administrátor

Příspěvek od Stanley_51 »

Minulý měsíc roubovaná Sorella se probudila a začíná růst.
Obrázek
Stanley_51
milos 51
admirál
admirál

Příspěvek od milos 51 »

Stando ,moje roubování je naprosto ve stejné fázi . Roubováno před měsícem do rozštěpu . Zelené do zeleného . Pokud nestahuji roubované místo gumičkou , namotám alobal . Na detailu vidíte , jak roste pod alobalem kalus . Roub je Tsechelidis a roubované je to na hybridní můstek MH1 . Ten je na argutě . Pokud to klapne , tak by to mohla být možnost , jak na argutě pěstovat deliciosy nebo chinensisky .
Obrázek Obrázek Obrázek
Kevin
škvrně
škvrně

Příspěvek od Kevin »

Ďakujem za prijatie
milos 51
admirál
admirál

Příspěvek od milos 51 »

Letní roubování . Roubováno 13.6 . Podnož letošní semenáč vysetý koncem ledna ,síla kmínku asi 5mm . Bylinné roubování do rozštěpu -zelené do zeleného . Vázal jsem parafilmem ,přes to na zpevnění potravinová fólie a alobal . Dnešní stav - Mayflower startuje :D
Obrázek Obrázek Obrázek
Ivos_66
nováček
nováček

Příspěvek od Ivos_66 »

Letošní vražedné klima nás nutí používat nové metody.
Na konci června jsem musel postavit obrovkou stínící sít, což na mé větrné lokalitě trvalo 2 týdny, než jsem vše ponapínal a ukotvil.
Protože jakákoliv forma roubování nedává sebemenší smysl, myslím tedy venku, tak jsem se pustil do ablaktování a děkuji kolegům za podporu.
Pod novou plachtou jsem si postavil "ablaktárnu" a ablaktuji do plodících výhonů, aby to mělo fytohormonální potenciál pro násadu květů.
Na lokalitě doma se mi povedl superablaktanec, takové siamské botanické dvojče a všicni 3 zůčastnění odrůdníci spolupracují naprosto vzorně.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
gr81
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )

Příspěvek od gr81 »

Myslíte, že má cenu ještě teď roubovat? Po přesazení se mi rozjeli nějaké semenáčky. Co přpadně s tím? Nechat venku, nebo dát domu?
Jde dát růstový vrchol na růstový vrchol, nebo raději vzít roub ze starší části?
Nebo ty vršky ablaktovat?
Odpovědět