zakořenění růžice
Moderátoři: moonvil, Stanley_51
-
PavelP
- mírně pokročilý

Re: zakořenění růžice
Moniko, plod sklízím ve chvíli, kdy začne intenzivně vonět. Pokud přezraje, nejdříve začne černat a kazit se uvnitř, až poté na povrchu. A to už bývá pozdě.
Přesně tak, ta vůně se nedá přehlédnou.
Po delší době a několika nevydařených pokusech jsem opět zkusil zakořenit růžici ze zakoupených plodů. Jedna je v kokosovém substrátu a již vykoukl první kořínek z otvoru na dně nádoby. Teď už jen aby se objevilo rašení na růžici. Druhá je zatím v dešťové vodě v kelímku a čekám na objevení kořínků.
Ananasy zaberou hodně místa a potřebují teplo i při zimování. Vzhledem k tomu, že jsem zrušil papáje, mučenky a banánoivníky v bytě, tak se snad nějaké místo najde.
-
nene
- čestný člen ( přispívající )

Radši jedno malé milé krásně zralé ananasové mrně než kyselý obrovský nedozrálý ananas z Kauflandu. Gratulace k úspěchu 
Dekuji
, radost je i za prdouska 
-
kaossik
- admirál

- Kontaktovat uživatele:
Už dva roky neúspěšně zkouším zakořenit růžici, tyhle vánoce jsme ale zkoušeli Baby ananasy no a takhle to dopadlo. Když už dva byli jistí tak ten třetí nebyl potřeba, ale jelikož asi dva měsíce odmítal umřít, tak jsme si ho taky nechali. Od Vánoc docela slušný rozvoj, ale kořenů to moc nemá když jsem to teď presazoval.

Mukařov, 420 m.n.m. - meteodata
Já to na jaře zkusil znova. První ananas prokořenil květináč a viditelně již roste. Nevyrazil však ze středu, ale z boku. Druhý ve vodě hodil kořínky, takže jsem ho dal do kokosového substrátu a čekám, až se objeví kořínky dole v otvorech. Dnes jsem koupil další plod, ale ten teprve čeká na snězení. Předpokládám že růžici dám zakořenit zítra.

-
kaossik
- admirál

- Kontaktovat uživatele:
Jo já myslím že ty velké se mi nedařily kvůli tomu období že byly nastydlé, ale ty baby ananasy jsou nějak odolnější asi nebo je vozí v peřinkách.
-
kaossik
- admirál

- Kontaktovat uživatele:
Přímé slunce měly už předtím, proto jsou tam už zelené části narostlé už na něm, je to jen o zvyku.
Ananasy nemaju rady nase priame slnko. Je to u tropickej rastliny trochu zvlastne, ale sam vidis, ze listy chytaju namiesto zelenej ine odtiene, ako pri spaleni. Lepsie im je za sklom.
[/quote]
Je to tak, to stejný u Epiphyllum, mango, avokádo, litchi... Troposféra v tropech je tlustá koelm 14 km, u nás kolem 8 - 10 km, proto je naše slunce tak ostré.
[/quote]
Je to tak, to stejný u Epiphyllum, mango, avokádo, litchi... Troposféra v tropech je tlustá koelm 14 km, u nás kolem 8 - 10 km, proto je naše slunce tak ostré.
-
EvaOstrava
- čestný člen ( přispívající )

-
kaossik
- admirál

- Kontaktovat uživatele:
V tropech je sice troposféra tlustší ale zase je tam slunce v nadhlavníku. U nás se takhle vysoko nikdy nedostane a svítí do atmosféry pod úhlem, takže stejně jde přes tlustší vrstvu.
Já měl první ananas 5 let než vykvetl a zaplodil a byl na zaskleném balkónu a přímé slunce mu nevadilo
Já měl první ananas 5 let než vykvetl a zaplodil a byl na zaskleném balkónu a přímé slunce mu nevadilo