Annona Emarginata
Moderátor: Stanley_51
- Stanley_51
- administrátor

-
radek.god
- čestný člen ( přispívající )

Re: Annona Emarginata
Tak to jsem zvedav , kdo sem da prvni fotku rostlin / plodu nebo na jake podnozi je to naroubovano
Musel jsem juknout jak to vubec vypada a on je to nejaky druh rollinie = trop , to nebude lehke pestovat
Snese poklesy teplot až k −3 °C
Musel jsem juknout jak to vubec vypada a on je to nejaky druh rollinie = trop , to nebude lehke pestovat
Snese poklesy teplot až k −3 °C
Ahoj,
Semena mám připravené na výsev
Kytku zatím ne.
Annona Emarginata byla dříve řazena za Rollinie; tyto dva rody se pak spojily, dle DNA testů a morfologie se zjistilo, že jsou Rollinie a Annony moc blízce příbuzný, aby se dali řadit do dvou rodů..
I tak si myslím že lze rozlišovat rostliny původní Rollinie a Annony. Morfologické rozdíly byli dostatečné, aby zmatla původní taxonomii
Annona Emarginata je zajímavá v tom, že je údajně krátkodobě mrazuvzdorná do -7 C°, některé zdroje tvrdí -12 C°.
Jediná 'čistě annonovitá annona' která je do stejné míry mrazuvzdorná, je Annona Rugulosa. Jejíž semena jsou ale vzácnější.
Jinak zdroj semena pro ty, které to láká totéž, je https://rarepalmseeds.com
Blízce příbuzná je ještě Annona Sylvatica.
Zajímá mě, jak se bude tedy jevit u nás Emarginata; jestli je doopravdy takhle mrazuvzdorná, tak ji mužu pěstovat s citrusy
Semena mám připravené na výsev
Annona Emarginata byla dříve řazena za Rollinie; tyto dva rody se pak spojily, dle DNA testů a morfologie se zjistilo, že jsou Rollinie a Annony moc blízce příbuzný, aby se dali řadit do dvou rodů..
I tak si myslím že lze rozlišovat rostliny původní Rollinie a Annony. Morfologické rozdíly byli dostatečné, aby zmatla původní taxonomii
Annona Emarginata je zajímavá v tom, že je údajně krátkodobě mrazuvzdorná do -7 C°, některé zdroje tvrdí -12 C°.
Jediná 'čistě annonovitá annona' která je do stejné míry mrazuvzdorná, je Annona Rugulosa. Jejíž semena jsou ale vzácnější.
Jinak zdroj semena pro ty, které to láká totéž, je https://rarepalmseeds.com
Blízce příbuzná je ještě Annona Sylvatica.
Zajímá mě, jak se bude tedy jevit u nás Emarginata; jestli je doopravdy takhle mrazuvzdorná, tak ji mužu pěstovat s citrusy
-
radek.god

No nejen po te sylvatice jsem taky pokukoval, tu druhou musim nastudovat .
https://www.exoteninsel.com/Annona-emar ... ze/EI12908
Jako ja bych te mrazuodolnosti u annon moc neveril .
Treba muricata ma dat -1 °C
, cherimola -3 (? ) ...
No mozna tak v laboratornich podminkach a jen par minut a odhaduji, ze bez zalivky ...
Tak snad Ti to vyklici, drzim Ti palce ...
https://www.exoteninsel.com/Annona-emar ... ze/EI12908
Jako ja bych te mrazuodolnosti u annon moc neveril .
Treba muricata ma dat -1 °C
No mozna tak v laboratornich podminkach a jen par minut a odhaduji, ze bez zalivky ...
Tak snad Ti to vyklici, drzim Ti palce ...
Ahoj,
ono to není tím, že by tyto rostliny nebyli mrazuvzdorné do takových teplot, ale že teplotní minima nejsou 'psané do kamene'. Vše to záleží na vlhkosti, kolik času vlastně stráví v těch podmínkách, na větru,, k tomu se vztahujou k dospělým rostlinám
Celkově lze říct, že 'ano, teoreticky takový pokles může přežít.' To zase neznamená, že ji můžeme bez problému nechat venku v našim českém podnebí, kde mráz většinou setrvává o hodně déle, než třeba někde ve Francii.
Musí se pořád sestavit podmínky, které umožňují rostlině přežít
Annona Muricata je silně tropický druh a k lehkým mrazíkům bych ji ani nepřiblížil; přežít to možná dokáže, ale je to pořád riskantní. Ale zase to nepotřebuje TAK specifické podmínky
ono to není tím, že by tyto rostliny nebyli mrazuvzdorné do takových teplot, ale že teplotní minima nejsou 'psané do kamene'. Vše to záleží na vlhkosti, kolik času vlastně stráví v těch podmínkách, na větru,, k tomu se vztahujou k dospělým rostlinám
Celkově lze říct, že 'ano, teoreticky takový pokles může přežít.' To zase neznamená, že ji můžeme bez problému nechat venku v našim českém podnebí, kde mráz většinou setrvává o hodně déle, než třeba někde ve Francii.
Musí se pořád sestavit podmínky, které umožňují rostlině přežít
Annona Muricata je silně tropický druh a k lehkým mrazíkům bych ji ani nepřiblížil; přežít to možná dokáže, ale je to pořád riskantní. Ale zase to nepotřebuje TAK specifické podmínky
-
radek.god

Budes zkouset i jine mene zname annony nebo ta, kterou jsi zasadil byla vybrana zamerne a jinou zkouset nebudes ?
Co treba annona cornifolia, ta ma dat udajne -3 P. S je dobry, ze sem pribylo dalsi tema. Treba takova Squamosa, Reticulata ci Atemoya by se sem take vesly. Jen nevim kolik lidi je krome me pestuje 
Chtěl bych
A. Parviflora, jež údajně dá krátkodobý mráz do -6C
A. rugulosa
A. ubatubensis
To jsou ty nejmrazuvzdornější
A. Parviflora, jež údajně dá krátkodobý mráz do -6C
A. rugulosa
A. ubatubensis
To jsou ty nejmrazuvzdornější