Avšak tie listy su podozrívé aj takto pod lupou. Príde mi to predstalen na nejakú chorobu. Skúsil som mu dať kuprikol a zálievku obmedzím. Uvidíme či sa rozhýbe.
Cez lupu to vyzerá takto: podivné biele bodky a aj čierne fľaky

Moderátor: Stanley_51

Není tomel jako tomel, lotus roste velmi rychle u mě bez péče a v suchu semenáče udělali 50 cm. Naproti tomu semenáče virginiany mají po dvou letech průměrně 30 cm. Letošní poznatek: co jsem měl na virginianě přežilo poslední mráz 29.4. bez problému (nebylo narašené), co bylo na lotusu 100% KO, krom H 120 a čučupaky, které měly spoustu záložních pupenů i celých větví. Lotus je jinak nejlepší podnož, akorát brzo raší.Stanley_51 píše: ↑20 dub 2026, 15:26Nechápu v čem je pěstuješ, protože zrovna tomel roste poměrně rychle. V lednu jsem vysel semena ( lotus ), v červnu jsem na ně již rouboval a další rok měly stromky skoro metr. Po třech letech měl stromek 2 metry.
![]()

Na plody toho semenáčku budeme hodně zvědaví...Lenkalor píše: ↑16 kvě 2026, 19:18Letos pokvete jeden ze dvou tomelů - semenáče odrůdy Sosnovskaja x (Rossi. x H. Red) z Tropiku. Zakoupeno 2020.
Někdy před měsícem jsem do terminálů naroubovala jednomu Sosnovskou a druhému Dar Sofievky, abych si do budoucna pojistila úrodu a teď tedy jeden ukazuje, že to nepotřebuje.