Tropické plody

zde si můžete popovídat o čem chcete ...

Moderátoři: moonvil, Stanley_51

Odpovědět
kasta
čestný člen ( přispívající )
Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a

Re: Tropické plody

Příspěvek od kasta »

radek.god píše: * Tohle by me docela zajimalo a stve me to.Nevim jak BLB navrhuje ty miniparniky, ze jsou ty vrsky tak nizke E7 Nevite nekdo kde by se podle rozmeru spodni casti dal koupit levny PRUHLEDNY plastovy kontejner s 40+ cm vyskou?
ja si na miniparnik na urychleni mucenek koupil tenky polykarbonatovy desky a s pomoci drevenych latek vyrobim cokoliv na miru. ten polykarbonat ma asi 2mm tloustku a da se lehce rezat nozem na koberce, takze jsem to zvladnul i ja, coby kutil druhe kategorie :) viz muj prispevek u mrazuodolnych mucenek o novem zahonku
radek.god

Příspěvek od radek.god »

No musim to tam dohledat Martine.Jen by me zajimalo, jak jsi resil spojeni tech desek a izolaci aby se nesnizovala vlhkost ?
Gluegunem ? S polykarbonatem nemam zadne zkusenosti ani v okoli ho nemam kde koupit, ale napad je to dobrej :-)
Pokud by nebyl drahej, tak bych vlastne mohl vyhodit igelit z foliovniku a opravit ten druhej :-)

Predpokladam, ze pri tloustce 2mm to asi moc izolovat nebude, co ?
kasta
Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a

Příspěvek od kasta »

Ja to neresil Radku, pro moje ucely staci privrtat ty desky vruty na dreveny listy. Nevadi kdyz to trosku profukuje. Ale utesnit by to samozrejme slo, stejne jako koupit silnejsi polykarbonat, anebo dat dva na sebe. To uz chce experimentovat. Kazdopadne ta deska 100x60 cm stala asi 150,- a dobre se s ni pracuje.
Franz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franz »

Radku jestli chceš opravdu ušetřit tak se dívej na fotky a videa a pokud pěstovat tak z rozmyslem a peněz nelituj
longr
velitel
velitel
Bydliště: Brno-Bystrc, cca 229 m n. m., Novojičínsko, cca 265 m n. m.

Příspěvek od longr »

Dneska jsem se díval na jackfruit, co mám v práci na chodbě a co nevidím :)
Obrázek
Obrázek
MonikaV
generál
generál

Příspěvek od MonikaV »

longr-- TY BRĎÓÓÓ!! S6 S6 Tak to je nejvíc nejvíc super! Paráda!! (no vida a nemusí mít ani 30metrů)
Tak na toto jsem velice zvědavá, jak se budou vyvíjet, Ondro nezapomeň průběžně fotit S9 S9 ,
(písni ještě jak je starý) ....je to pecka, moc gratuluji S20. Ani do tropu nemusime jezdit, staci Brno S6
Hofis

Příspěvek od Hofis »

Tak to je mazec! S6 Jsem fakt zvědavý, jaké velikosti to nakonec doroste. :)
radek.god

Příspěvek od radek.god »

Jako parada, jen me zajima, jak takova rostlina udrzi/unese takovy obrovsky a tezky plod a nebo jestli bude mit mensi lehci plod treba s oporou a dozraje.
Moc bych tomu neveril :-o, ale i tak je fakt uspech :wink:
longr
velitel
velitel
Bydliště: Brno-Bystrc, cca 229 m n. m., Novojičínsko, cca 265 m n. m.

Příspěvek od longr »

Je to semenáč starý pár let, asi kolem pěti. Náhrada za předchozí, který taky kvetl, ale časem chřadl, až chcípl. Tenhle vypadá lépe, i když v zimě taky trochu živoří.
Počítám, že z toho nic nebude, i když se potkaly oba květy najednou. A kdyby náhodou přece, tak určitě by byl plod jen maličký.
Miguel
škvrně
škvrně

Příspěvek od Miguel »

Zdravím všechny pěstitele zde na fóru. Chodím tu už řadu let, buď pro rady a informace nebo se jen tak kochat tím co se komu povedlo vypěstovat. Nyní bych ale potřeboval poradit. Rovnou říkám, že nejsem botanik ani genetik tak mi prosím odpusťte, pokud občas napíšu blbost. Mám několik let pepřovník „Piper Nigrum“. Loni už začal mírně kvést a letos byla násada květů taková, že jsem myslel, že si otevřu obchod s kořením. Mám i další rostliny pepře (také kvetly), ale jsou to řízkovance z původního pepřovníku, takže mé snahy o přenášení pylu štětečkem se minuly účinkem. Loni a ani letos se ale žádné plody nevyvíjely a tak jsem začal pátrat. Ve videích na YT jsou ukázány plodící rostliny v květináčích a tak jsem myslel, že je pepř samosprašný. Ale asi omyl. Co jsem se dočetl tak bych potřeboval alespoň 1 geneticky odlišnou rostlinu. Tímto bych se chtěl zeptat, jestli někdo nemá podobný problém a neměl by zájem si rostliny vyměnit. Moje původní rostlina je ze stránek - https://oleander.pl/ . Pán z toho webu mi potvrdil, co už jsem psal výše. Pepřovníku je mnoho druhů a ne všechny jsou samosprašné. Jen pro upozornění, pokud máte rostlinu z těchto polských stránek tak si asi nepomůžeme. Zkusím přidat fotku, snad se mi to podaří. Pokud tu je někdo kdo pěstuje pepř a má nějaké zkušenosti budu moc rád, když se tady o ně podělí.
Obrázek

Obrázek
Milan
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od Milan »

Ahoj Miguel, jak ten pepř pestuješ? Od jaké teploty může být venku? A kde ho máš v zimě?
Miguel
škvrně
škvrně

Příspěvek od Miguel »

Ahoj Milane, pepř je ve skleníku přímo v zemi. Skleník je „temperovaný“ skrz zeminu a největší rostlina (ta na fotce) je umístěna u výstupu vzduchu (oranžové trubky na obrázku). Teplota v zimě tam nejde pod 0°C. Další 4 ks menších rostlin jsou rozmístěny po celé délce skleníku (10m) a i tam zatím přežily zimu. Pokusy v květináči nikdy moc nevyšly, naposledy jsem to zapomněl uklidit a šlehnul to mrazík.
radek.god

Příspěvek od radek.god »

Letosni Salaky

prezily i zalivku na jare a i svilusky v byte . :o

2+ tydny po cely den venku E3

Obrázek
Franz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franz »

Obrázek

po mnoha utýraných rostlin a nezdarů se konečně ukazují první plody na synsepalu
MonikaV
generál
generál

Příspěvek od MonikaV »

Franz- paradicka!! S6 , gratulaticka S9 !! ( rika se ,ze po konzumaci tohoto ovoce chutna i citron sladce, tak pak pisni jestli je to pravda S14 )
Odpovědět