milos 51 píše:Juraj , na str.1 v odd. actinidia chinensis z 18.srpna 2007 jsem měl fotky očkování štítkovou metodou . Použil jsem metodu prof. Horvatha na roubování vína. Obrázky se už ale neotvírají. U chinensisek je ten problém ,že mají velké očko ,které se do "T" řezu velice špatně vkládá . To už je lepší ten štítkový způsob ( tam to jde lépe ) ,ale ten se mě zase zdá velice pracný a náročný na přesnost. A u těchto dvou způsobů taky ještě musíš počkat ,až letorost vyzraje ,abys ten řez (kůru) mohl otevřít.
Když jsem zjistil ,jak jednoduchý ,spolehlivý a rychý je Forkert ,tak T ani štítek už nepoužívám.
Moje obľúbené štepenie kiwi je Anglická kopulácia , používam to keď štepím drevené do dreveného hlave keď pasuje hrúbka podnože a vrúbľa. Zelené do zeleného , tam používam forkert alebo do razštepu . Očkovanie na T som iba vyskúšal aby som mal vlastnú skúsenosť či to funguje , lebo keď niekedy budem chcieť niekomu poradiť či sa to dá, tak by nebolo dobré radiť z toho čo som niekde prečítal. Keď sa mi to očkovanie na T tento rok nepodarí , tak to skúsim aj na budúci rok aby som si bol na 100% istý .